Novinky H0 2025

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2025

Příspěvekod Kulsud » pát 04 črc, 2025 7:03 pm

StandaR píše:
Kulsud píše:No MTB, snaha se cení.

Tahle snaha byla potřeba před 10ti lety třeba, když byla na trhu nekonečná žízeň po Ds/Da.. Takhle mi to přijde jako smutný hrr hrr na trh, protože roco se vyprodá. Já obvykle mtb fandím, například nedávné kroky s digitalizovaným osvětlením ve vozech jsou super, ale tohle opravdu mělo přijít mnohem dřív, kdyby se vrhnuli na ty rybáky, udělali by líp :roll:

Souhlas
Kulsud

Příspěvekod Mcx » sob 05 črc, 2025 3:45 pm

Levnější a jednodušší varianta Ds - ok, viditelně trochu lepší než z odlitku, ale hned vedle Vase má hodně viditelnou chybu na čelnici - svislé sloupky dělí čelnici na tři stejné díly a zde je to něco jiného, no a tím že je to vázáno k Ds ... tak to není vhodné ani na předělávku, protože bočnice se zdá být ok.
Mcx

Příspěvekod lubz » sob 05 črc, 2025 5:51 pm

Na této 2 soupravě mě vadí hlavně princip, "kup Ds (po těch je obecně hlad) a k tomu Ti vnutím jiný viz, o který sice asi nestojíš, ale zkusím, jak moc chceš právě ten služebák".... Tak to ne, pane Báňa, u mne tento styl nefunguje. Neshlédl jste se u nejmenované firmy, která také takto skládá svoje "lukrativní" sety?
H0 ve výstavbě
lubz

Příspěvekod vvitty » sob 05 črc, 2025 6:44 pm

lubz píše:Na této 2 soupravě mě vadí hlavně princip, "kup Ds (po těch je obecně hlad) a k tomu Ti vnutím jiný viz, o který sice asi nestojíš, ale zkusím, jak moc chceš právě ten služebák".... Tak to ne, pane Báňa, u mne tento styl nefunguje. Neshlédl jste se u nejmenované firmy, která také takto skládá svoje "lukrativní" sety?

Z firemniho mailu :
[Potrebuju 10 uhlaku ale pak by mi prebyvaly Dska].

Rekl bych ze po prvni vlne se za prve objevi volne prebytky z obou stran na vymenu a za druhe treba i dalsi koncept setu...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Mcx » sob 05 črc, 2025 7:21 pm

Tady pohled na čelo Vase model/skutečnost,těžko soudit podle fotky zda je správné rozměrové rozložení sloupků bočnice - výkres, čelnice je s rozložením sloupků úplně mimo a čelník je taky posunutý až před čelnici - tak to není, kde by byla palcovka pro uzavření čelnice ?? - je to zjednodušení + chyby na maximum .....
a mít to správně je tak jednoduché !
U Ds jsou špatně nárazníky s velkým talířem - ty tam nepatří
Vase_01.jpg

Vase_02.jpg

Vase_03.jpg
Mcx

Příspěvekod Jirka Černý » sob 05 črc, 2025 7:28 pm

Všechny tyhle problémy by řešilo zaplavení trhu vagóny Ds od Roco, ale zatím to vypadá že někde něco selhalo.
Jirka Černý

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)