Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
poustva píše:dvě fotky překladiště v Želnavě
https://books.google.cz/books?id=t9gVlG33W_oC&lpg=PA83&ots=J03_rghwS8&dq=salnau%20holzplatz&hl=cs&pg=PA88#v=onepage&q&f=true
Radek píše:V té době se ještě dřevo odkorňovalo, takže potkat klády v kůře nebylo obvyklé.
hank píše:.. já naopak pamatuju od konce 70. let, kdy jsem byl vyvržen ze škol do života, že se papírenská vláknina většinou odkorňovala až po pokrácení na "metrovicu"...
To bych viděl jako nejpravděpodobnější způsob. Modelové ztvárnění je např tady: viewtopic.php?f=5&t=9962jirka 15 píše:.. natahovalo pomocí lan...
Ano, až od 70. ale v rámci dřevoskladu to ani tehdy nedává smysl. Možná snad mimořádně, ale žádný standart. Je to spíš vidět dnes, když už dřevosklady nejsou a kulatiny se dělají přímo v lese.jirka 15 píše:.. až tak 70tých let, kdy se dříví jak krácené v sortimentech, tak v celých délkách se vagonovalo pomocí auta s HR ...
Tak to je hodně smělá teoriejirka 15 píše:... se vagonovalo pomocí LKT s drapákem....
jirka 15 píše:.....
Zajimavě řešenou manipulaci jsem viděl na jedné pile. Auto dovezlo dříví v c.d. k rampě, kde se rozkulilo a zmanipulovalo pomocí jmp na sortimenty. Ty se pak nakulily na malou úzkou dráhu (el. mašinka a klanicové vozíky), pomocí které se rozvezly po skladě a podle sortimentu z vozíků složily do příslušné hráně...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků