První kolejiště 270x170

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod Zata » stř 15 srp, 2018 11:05 am

To je v pořádku. Já ani nechci, aby za mě někdo něco dělal :wink: Vím, že času má dnes každý málo. A navíc - s programem je zábava. Modelaří se zadarmo a oproti reálu o dost rychleji :D
Zkusím to Sluníčko, jak by vyšlo...
Zata
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 12 čer, 2018 7:39 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod hopeter » stř 15 srp, 2018 11:40 am

Se Sluníčkem asi dopadneš stejně tj. nedosáhneš na manipulaci uprostřed rámu... Zkus třeba tvar do "L" nebo "U". Pokud chceš i kroužit tak zkus třeba cestu dvou smyček.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1641
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod sidlo » stř 15 srp, 2018 11:53 am

Nebo z té stanice uprostřed udělat jenom zastávku s nákladištěm jako Pecerady. Když se tam odstaví vozy i s lokomotivou, tak nebude posun.
https://www.pacifikem.cz/?inc=210_pec_foto&foto_id=3
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1691
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod Myšpulín » stř 15 srp, 2018 4:43 pm

Zata píše:Děkuji též za postřeh Sidla. Ano, nádraží mám co nejdelší a skryťák kratší = nesmysl.

On to úplný nesmysl není, ba právě naopak. V praxi ti vlak nestojí od námezníku po námezník (nemyslím-li nějaké ty odborářské rychlíky do lázní na lokálkách). Naproti tomu ve skryťáku to tak může být. Pokud tedy víš, jak dlouhý vlak se ti do skryťáku vejde, a budeš-li schopen s ním přesně zastavit, pak takový vlak bude v nádraží vypadat mnohem lépe, když bude třeba na půli stanice. Ale nesmí tě přepadnout megalomanská myšlenka a přidat pár vozů.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1168
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod MirekTT » stř 15 srp, 2018 4:57 pm

hopeter píše:Se Sluníčkem asi dopadneš stejně tj. nedosáhneš na manipulaci uprostřed rámu....

Smím oponovat?
Rozepnutá mikina na velkým pupku zruší i čtyřicítku modul. Uvědomělá manipulace však dovolí bezpečně manipulovat i na hánulkovém sluníčku, nebál bych se říct.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2248
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod workous » stř 15 srp, 2018 6:15 pm

MirekTT píše:
hopeter píše:Se Sluníčkem asi dopadneš stejně tj. nedosáhneš na manipulaci uprostřed rámu....

Smím oponovat?
Rozepnutá mikina na velkým pupku zruší i čtyřicítku modul. Uvědomělá manipulace však dovolí bezpečně manipulovat i na hánulkovém sluníčku, nebál bych se říct.

:D
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1665
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod hopeter » stř 15 srp, 2018 7:38 pm

Jen si oponujte... Pokud má někdo metrdevadesát a 80 cm přes pupek tak dosáhne dost daleko. Já mám metrosmdesát , přes pupek 115 cm a došáhnu 90 cm na deset sekund. Potom mě hrkne v zádech a nadávám si proč jsem 10 cm neubral při plánování kolejiště... :wink:
Původní plán bych tak honem neopouštěl. Zkus ještě posunout dolní nádraží víc k přední hraně. Sice budeš muset zrušit tu jednu budovu ale dostaneš tak tím vše o cca 10 cm k sobě. Když vybavíš horní stanici a vlečku rozpojovači tak se tam nebudeš muset pořád natahovat.
Jo a s typem kolejiva bych se taky tolik netrápil , na každém je něco a nakonec to po něm jezdí. :)
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1641
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod Zata » čtv 16 srp, 2018 9:02 am

Tak jsem opravil délku skrytého nádraží a celkově zmenšil rozměry z 270x170 na 250x150 (pro mě, bohužel, ideál). Dále jsem se ještě více inspiroval Sluníčkem a zapracoval některé rady a toto mi z toho vylezlo...
Dává to alespoň trochu smysl? Omlouvám se za kvalitu, je to jen draft bez zbytečných detailů.
Petr

Obrázek
Obrázek
Zata
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 12 čer, 2018 7:39 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod rawen » čtv 16 srp, 2018 10:19 am

Co je to za objekt nakonci silnice?

Díky, Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1386
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod Zata » čtv 16 srp, 2018 10:22 am

Překladiště uhlí (válí se mi doma), jen bude o trochu menší.

rawen píše:Co je to za objekt nakonci silnice?

Díky, Radek
Zata
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 12 čer, 2018 7:39 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod MiG » čtv 16 srp, 2018 10:34 am

Zajíždět do jednokolejné koncové stanice jednoduchou nebo dokonce dvojitou úvratí je pro mě nezvyklé
MiG
 
Příspěvky: 691
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod MirekTT » čtv 16 srp, 2018 12:15 pm

Já jen připomenu vizualizace od Fruafru
https://lukin-1.rajce.idnes.cz/Slunicko/# pokud jsi je už nezkouknul dřív. Dá to nejlepší představu o konečné podobě. Osobně bych se neokrádal o možnost úzkorozchodky kamenolomu.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2248
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod hopeter » čtv 16 srp, 2018 12:21 pm

Mě to připadá celé takové divné. Ta koncová už byla řečena.Spodní stanice je taková divně roztahaná , k nástupišti se leze přes největší posun , dvojitý vjezd k remíze a v podstatě jen dvoukolejná stanice.
Zkusil jsem ti udělat takový nástřel té spodní stanice. Překládku uhlí strčit do rohu naproti remíze. Vlečku zaústit do zhlaví a vést podél opěrné zdi pod most k továrně. Z původní koleje k překladišti udělat manipulační kolej ke skladu a volné skládce. Výpravní budovu vedle skladu nebo budovu včetně skladu. Silnice bude zleva přes koleje ke skladu a volné skládce a končit u výpravní budovy.
Horní koncové už jsem ti maloval posledně. Ještě se mě nezdá to podzemí - opravdu se vejdeš výškově a dostaneš k manipulaci ?
Pokud se ti nelíbí tato úprava tak zkus originál Sluníčko předělat na H0 nebo něco jiného úplně od začátku. :)
nadrazi3.jpg
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1641
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod hank61 » čtv 16 srp, 2018 2:56 pm

Mě tento layout přijde od začátku takový nějaký podivný. Dle mého by tento prostor šel krásně zastavět třeba timto pěkným kolejištěm.
http://zeleznicni-normalie.cz/Galerie/z ... 9b1c00eaca
Ovšem našly by se zde i jiné....
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: První kolejiště 270x170

Příspěvekod sidlo » čtv 16 srp, 2018 4:01 pm

hopeter píše:Spodní stanice je taková divně roztahaná , k nástupišti se leze přes největší posun , dvojitý vjezd k remíze a v podstatě jen dvoukolejná stanice.

Ta úprava se mi nelíbí. Okolo staniční budovy tu vlečku nevytočíš. Původní návrh je lepší. I v reálu se vyskytují případy, že před staniční budovou je manipulační kolej ze které odbočuje vlečka.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1691
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: belgarat, Google [Bot], Mirda, Trixt a 10 návštevníků