TT kolejiště 455x360cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT segmentové kolejiště do L

Příspěvekod hank61 » pát 14 lis, 2014 6:55 pm

Raaba píše:Mrkám do čeho se Hank pustil. To je přesně kolejiště podle mého gusta! Moc pěkně to roste. Těším se na další fotky a přeju úspěšnou stavbu.

Děkuji :-) Minulou neděli jsem ještě zaštěrkoval koleje na prvních dvou segmentech. Dnes odpoledne jsem se pustil do stavby 2 dalších segmentů. Do rohového s druhou koncovou stanicí a do dalšího s částí stanice mezilehlé. Pořídil jsem si kvůli tomu i pokosovou pilu a jen lituji, že jsem těch pár stovek neinvestoval dříve. Ušetří mraky času a díky přesnosti řezaných dilů je následná kompletace doslova radostí :-) Pár nových fotek na :http://hank61.rajce.idnes.cz/Segmentove_TeTecko_do_L/ H.
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod workous » pát 14 lis, 2014 9:24 pm

Tu jsem si letos koupil také mohu jen potvrdit paráda...
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod hank61 » sob 15 lis, 2014 4:50 pm

Trochu jsem pokročil se stavbou nejkomplikovanějšího rohového segmentu, který jako jediný je patrový. Na poslední chvíli jsem ještě v oblouku pod koncovou stanicí zhotovil malou skrytou výhybnu. Užitná délka kolejí je sice pouhých 65 cm, ovšem na M 152 s jedním přívěsným vozem, případně M 296 to bude bohatě stačit. Horní plato je polepeno korkem a zítra mě čeká pokládání kolejí horní koncové stanice.
více na rajčeti :-)
Naposledy upravil hank61 dne ned 16 lis, 2014 11:05 am, celkově upraveno 1
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Martin Justiz » sob 15 lis, 2014 9:27 pm

teda ty jedeš :D
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 16 lis, 2014 5:54 am

Ještě chvíli a možná předhoníš i čas. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » ned 16 lis, 2014 11:04 am

miroslav lengyel píše:Ještě chvíli a možná předhoníš i čas. :D

Míro. Mě když to baví, tak to nějak přibejvá :-)

Obrázek
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod milan ferdián » ned 16 lis, 2014 11:24 am

Hanku61,nestačím koukat a divit se.Pěkně jsi vzal vše od podlahy,jak perfektně jasný projekt,tak i jeho rychlá realizace.Těším se na další foto s krajinou.Pořádně otestuj hlavně elektro.Přeji stavbě zdar. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » ned 16 lis, 2014 12:48 pm

Toto téma přestávám sledovat a k večeru začnu pájet. Půl roku jsem na to nesáhl a on už má za tu dobu druhý kolejiště :? .
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod hank61 » ned 16 lis, 2014 1:01 pm

milan ferdián píše:Hanku61,nestačím koukat a divit se.Pěkně jsi vzal vše od podlahy,jak perfektně jasný projekt,tak i jeho rychlá realizace.Těším se na další foto s krajinou.Pořádně otestuj hlavně elektro.Přeji stavbě zdar. :wink:

Milane děkuji. Kladné vyjádření vždy potěší. A pokud je navíc od takového odborníka, tak to minimálně dvojnásob :-) :wink:

Obrázek
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Rocky_MK » ned 16 lis, 2014 1:55 pm

Mně se to taky moc líbí a mám otázku: chápu to dobře (podle toho finálního plánku), že to kolejiště bude bez SN (až na tu výhybnu pod koncovou stanicí) ?
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod hank61 » ned 16 lis, 2014 2:40 pm

Rocky_MK píše:Mně se to taky moc líbí a mám otázku: chápu to dobře (podle toho finálního plánku), že to kolejiště bude bez SN (až na tu výhybnu pod koncovou stanicí) ?

Ano přesně tak. Původně jsme jej tam s Martinem (rybízkem) navrhli, ale nakonec jsem před SN raději preferoval cca 3,5m viditelné trati navíc a další, byť malou koncovou stanici. Pro "lokálkový provoz" a s tím spojené i soupravy a Mos, které budu provozovat mi to přijde výhodnější a především konstrukčně snažší. Krom toho, odstavných kolejí je na třech stanicích pro můj uvažovaný vozový park celkem dost. :-)
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 16 lis, 2014 2:49 pm

Nech na hlavě,aby Ti koleje ještě nechyběly. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Rocky_MK » ned 16 lis, 2014 2:52 pm

hank61 píše:
Rocky_MK píše:Mně se to taky moc líbí a mám otázku: chápu to dobře (podle toho finálního plánku), že to kolejiště bude bez SN (až na tu výhybnu pod koncovou stanicí) ?

Ano přesně tak. Původně jsme jej tam s Martinem (rybízkem) navrhli, ale nakonec jsem před SN raději preferoval cca 3,5m viditelné trati navíc a další, byť malou koncovou stanici. Pro "lokálkový provoz" a s tím spojené i soupravy a Mos, které budu provozovat mi to přijde výhodnější a konstrukčně snažší. Krom toho, odstavných kolejí je na třech stanicích je pro můj uvažovaný vozový park celkem dost. :-)

To chápu :) taky se mi líbí motoráčky na zapadlých lokálkách a krátké manipuláky. Osobně bych sice místo té koncové stanice v rohu udělal jen zastávku, za ní tunel a vjezd tobogánem do SN (a druhý vjezd právě v místě té skryté výhybny coby odbočku), abych mohl prohnat po části kolejiště nějaký ten nákladní vlak, co by čekal na vozy od manipuláku apod. a Os o několika Ypsilonech, ale na druhou stranu Tvé kolejiště je dost velké na uzavřenou trať a myslím, že v Tvém podání to bude pastva pro oči nejen modeláře...
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Barbucha » ned 16 lis, 2014 2:53 pm

miroslav lengyel píše:Nech na hlavě,aby Ti koleje ještě nechyběly. :D

Jojo, já bych potřeboval skryťák na minimálně 50 souprav, abych to nemusel uklízet.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod hank61 » ned 16 lis, 2014 3:13 pm

Rocky_MK píše: To chápu :) taky se mi líbí motoráčky na zapadlých lokálkách a krátké manipuláky. Osobně bych sice místo té koncové stanice v rohu udělal jen zastávku, za ní tunel a vjezd tobogánem do SN (a druhý vjezd právě v místě té skryté výhybny coby odbočku), abych mohl prohnat po části kolejiště nějaký ten nákladní vlak, co by čekal na vozy od manipuláku apod. a Os o několika Ypsilonech, ale na druhou stranu Tvé kolejiště je dost velké na uzavřenou trať a myslím, že v Tvém podání to bude pastva pro oči nejen modeláře...

Jestli pastva, tak to opravdu nevím :-). Nemám opravdu žádné ambice, byť se jen přiblížit zdejším expertům na modelovou železnici a elektroniku. Jen se touto cestou tak trochu vracím do dětství, kdy jsem jako kluk trávil spoustu času na nádraží v Hostomicích pod Brdy na trati Lochovice - Zadní Třebáň. Tenkrát to na této stanici žilo a pracovali zde na denní směně 3 pracovnice (z toho jedna byla moje máma). Já jsem jako kluk nejen čistil škrabkou výhybky a pak je mazal, ale hlavně jsem často jezdil v kabině Hurvínka s fírou panem Kášem přes úvraťovku Liteň do Z. Třebáně a zpět. Tenkrát bylo nádraží jako zahrádka. Udržované, všude květiny, čisto a volejna s takovými velkými značkami na tyčích. Uklizený sklad, na jehož dveřích byla krásná tabulka s textem "Kouření se zapovídá pod pokutou 5,- K.". Po něm tu zbyly už jen základy.... Dnes zavřená a opuštěná staniční budova, už asi těžko zažije pohodovou atmosféru veselých chlapíků z manipuláku, když si přišli dát do dopravní kanceláře kafe a pokecat s babama..... Nedávno jsem se tam byl podívat a bylo mi z toho smutno.
Udělal jsem tam několik fotek, ale škoda, že nemám žádné foto zlatých časů této stanice http://hank61.rajce.idnes.cz/nadrazi_Hostomice/
Naposledy upravil hank61 dne ned 16 lis, 2014 4:15 pm, celkově upraveno 2
Celoživotní hračička ;-)
hank61

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště