Nějak to u mne všechno stojí, ale již jsem si alespoň vytáhl nedodělanou E422, abych ji dodělal. Mám tam v závěsu nedodělanou EM475 a papouška. Když opomenu stale nedodělanou digitalizaci, aby mělo smysl dodělat krajinu...
Přišlo mi to skoro k vánocům, tohle jsem si objednával víc jak před rokem. Když už nevíš co, tak třeba něco z okolních drah a možná i něco, co k nám občas zajelo. Co k tomu říci, je radostí si vybalit něco, co je hezky zpracované a bude bez připomínek, zejména těch technicko jízdních. Hned se nenaštvu, kde byla výstupní kontrola a zda-li vůbec existuje. Jen jednou se mi stalo u Kres, že jsem musel něco upravovat u Statin. Zajímavé, že u druhého tohle nebylo. Někde v minulosti jsem o tom psal. Tento motorák mohu jen doporučit, je to paráda. Můj kamarád ujiždějící na DB s modelem kolejiště přechodové stanice ČSD/ČD a DB by chrochtal blahem, že i já i tohle zařadil do vozového parku. On je ten, kdo mne navedl na některé soupravy, které k nám jezdily a v mém rozsahu vozového parku je prý musím mít...

Nevím proč, ale tahle lokomotiva se mi vždy tvarem čela a zvláštně lomenými skly líbila, měl jsem jí v modré verzi jako malý kluk spolu s E44 v H0. Mám i její modrou verzi jako nějakou limitní skládačku, co kdysi byla a podařilo se mi to náhodou u nás zapadlé náhodou koupit. Když ještě nebyla v TT, upravoval jsem BTTB verzi z které je udělána na tuto, kdy jsem si sehnal z H0 verze předního okna a ty pokrátil, střechu prodloužil a tak nějak vypadala, ještě ji mám ve vitríně některých modelů nad kolejištěm. Kdysi tato vitriná bývávala určitou prostorovou dominantou obývacího pokoje u rodičů a tehdy to vypadalo moc hezky, dnes když jsou dané na stěnu a rozloženy na dvě části a jen viditelné z jedné strany, již to není ono. V mém mnohem větším životním prostoru se mi to prostě do interiéru tak nehodí a není to o tom, že bych já se musel doma doprošovat, takže skončily u kolejiště přišroubovány na stěně. Tehdy kdokoliv k nám přišel, obdivoval tuhle vitrínu, kolik jsem toho měl, když modely běžně nebyly dostupné. Tuhle na srazu to řešili kamarádi, že nechápali, kde jsem to vše bral a přitom to bylo jednoduché, ti co chodili za holkama a kouřili, potřebovali to z něčeho financovat a já to prostě jen koupil, takže mi to mnozí nabízeli.

Žena mi také něco pořídila, jsem celkem rád třeba za tento LSmodel slovenského lůžka, které má jaksi dvojnásobnou cenu, jako kdysi, ale zpracování je parádní. Pokud to porovnám skoro s podobnými cenovkami vozů MTB a jejich provedením, tak cena srovnatelná a kvalita neporovnatelná. Krabičkou balené jako lokomotivy, asi by mi stačily ty původní, přeci jen další formát krabičky v tom jak to mám řazené, určitou komplikaci dělá. MTB 163, asi se to dalo čekat, tuhle jsem náhodou nereklamoval, ale poslední dobou víc jak každou druhou lokomotivu řeším z nějakého důvodu, nejčastěji motor a nápravy. Takže jsem byl rád, že u tohoto kusu tomu tak nebylo... K naštvání je, že není ochota tomu udělat pořádné nápravy. Neberu názor, že na to stejně není moc vidět, tady na to jde hodně vidět, stejně jak u řady 150/350, kde navíc ještě ty čelní okna jsou hodně mimo a šlo to snadno udělat lépe, ale tak již to v naších luzích máme. Alespoň barvení se výrazně zlepšilo, ale je samozřejmě co zlepšovat. U této firmy celkově. Na cestě mám i slovenskou verzi s těmi dvěma vozy, asi jsem si to koupil zejména pro ty slovenské vozy, které trošku vylepší mé slovenské soupravy o další vozy. Tak nějak se chystám, že si koupím i čsd verze těchto vozů, kterými jsem se dost najezdil u nás na Moravě spolu s brejlovci. Samozřejmě nejlépe na stanovišti, co již dávno také není pravda...